De jongens tegen de meisjes

Jeugd — Gepubliceerd op 18 september 2017 19:15 door Willem Bardoel

Het voetbalseizoen is ook voor De Zwaluw/Achates MO13 weer begonnen. Vanwege het geringe aantal MO13 elf tallen in de omgeving zijn de meiden van de MO13 voor het bekertoernooi bij de jongens ingedeeld. Voor dit team geen probleem, maar een uitdaging die ze graag aangaan: de JONGENS tegen de MEISJES. De Zwaluw/Achates MO13 speelt achtereenvolgens tegen de jongens van Vitesse ’08, Juliana Mill en Venhorst.

De Zwaluw/Achates – Vitesse’08 (0-2)
Vanwege de feestelijke opening van het kunstgrasveld in Gennep werd deze wedstrijd verplaatst naar de woensdagavond (4 september). Kort voor 19.00 uur werd er in Ottersum afgetrapt. De meisjes van de MO13 begonnen met uitstekend voetbal aan de wedstrijd. De jongens van Vitesse kwamen er de eerste vijftien minuten niet aan te pas en de meisjes kregen dan ook de beste mogelijkheden om de score te openen. Helaas wisten ze de kansen niet te benutten. De jongens nog wit om de neus, maar van de schrik bekomen kwamen daarna door voornamelijk individuele acties steeds beter in de wedstrijd. Maar de meisjes bleven prima overeind en gaven niets weg, waardoor de ruststand nog steeds 0-0 was. 

In de tweede helft werden de jongens van Vitesse ’08 toch iets sterker en kregen ook een paar goede kansen. Helaas moesten Tosca en Iza door blessures de strijd staken. De jongens kregen het overwicht en konden hierdoor twee keer scoren, helaas.

Juliana Mill - De Zwaluw/Achates (3-2)
Nog niet al het blessureleed was zaterdagochtend (9 september) geleden. Toch stonden de meisjes van De Zwaluw/Achates in de wei om de jongens van Juliana Mill eens een poepie te laten ruiken. De jongens van Juliana waren fysiek sterker dan onze vorige tegenstander en dit zou een lastige wedstrijd worden. De meisjes van De Zwaluw/Achates werden al snel terug in de verdediging geduwd. Er zou op zijn Italiaans gevoetbald moeten worden: achterin dichtmetselen en met vlijmscherpe counters de tegenstander proberen af te troeven. En met succes!! Vanuit de verdediging werd met slechts enkele passes Maud in stelling gebracht en dit meisje was alle jongens te snel af en passeerde met een mooie schuiver de keeper van Juliana (0-1 voor de meisjes). De jongens bleven aanvallen, maar door uitstekend keeperswerk van Nick, af en toe wat geluk en stug verdedigen duurde het tot ver in de eerste helft voordat de jongens de gelijkmaker konden intikken. De meisjes hadden echter snel een antwoord klaar, wederom liet Maud de jongens haar hielen zien en passeerde de keeper voor de tweede maal: 1-2 en de meisjes weer op voorsprong. Dit was ook de ruststand. 

De tweede helft moesten er door blessures wat posities worden omgezet en kwamen de meisjes nauwelijks van hun eigen helft. De jongens konden dan ook snel de score gelijk trekken. Hierna volgde een periode van wanhopig op zoek gaan naar de derde treffer door de jongens en stug verdedigen om een gelijkspel uit het vuur te slepen door de meisjes. Uiteindelijk wisten de jongens in wat de laatste minuut bleek te zijn nog de 3-2 te scoren. De Zwaluw/Achates wilde met een alles of niets poging toch nog een derde keer scoren, maar de scheids vond het genoeg en blies voor de laatste keer op zijn fluitje.

Venhorst- De Zwaluw/Achates MO13 (7-1)
Voor de laatste wedstrijd (16 september) in deze bekertrilogie ging De Zwaluw/Achates op bezoek in Venhorst. Gezien de vorige uitslagen van deze jongens, was er zeker een kans op een overwinning door de meisjes. Noodgedwongen starten de meisjes met een alternatieve opstelling. Dit was in het veld terug te zien, de meisjes speelden onzeker en zonder de overtuiging die in de eerdere wedstrijden wel te zien was. Passes kwamen niet aan en de jongens werden te vrij gelaten (je hebt van zulke wedstrijden). De jongens profiteerden hier optimaal van en kwamen al snel op een 3-0 voorsprong. De meisjes scoorden nog wel in de eerste helft de 3-1. Esmee kon op rechts doorbreken en via een fraaie voorzet vanaf de achterlijn kon Milou de tegentreffer binnen schieten. De meisjes lieten echter de moed niet zakken en bleven voetballen. De combinaties gingen ook wat beter en via snelle counters kwamen de meisjes ook vaker voor het doel van de jongens. Helaas bleef het bij deze ene treffer.

In de tweede helft vielen twee van onze routiniers (Esmee en Fenna) uit. De jongens konden uiteindelijk nog vier keer scoren, wat een voor hun duidelijke overwinning opleverde. 

Conclusie
De meisjes laten zich niet intimideren door de jongens en durven ook deze duels aan te gaan. Op naar een volgende editie Jongens tegen de Meisjes, voor revanche?  Maar eerst de reguliere meidencompetitie, waar aanstaande zaterdag UDI ’19 in Ottersum op bezoek komt. 

De Zwaluw/Achates MO13
Nick, Mees, Geertje, Tosca, Anne, Esmee, Fenna, Milou, Iza, Maud, Hanna, Mila, Jerney, Daniëlle en Rayva. 

Leiding: Rob, Coen, Truus en Patrick

Tekst: Patrick Knops

« ga terug
Van Neerven Sport Spar Boere Kersten Assurantiƫn Kapsalon Annemarie Hoofdsponsor Security Art Evelien Van Alem Fotografie Atlantic Power