De Zwaluw/Achates MO13-1 blijft koploper

Jeugd — Gepubliceerd op 09 oktober 2017 18:35 door Willem Bardoel

In het Oeffeltse kermisweekend behouden de meiden van De Zwaluw/Achates MO13 de koppositie. Ook de derde wedstrijd in de competitie werd gewonnen en daardoor staan de meiden ook deze week weer bovenaan, met de volle score van negen punten uit drie wedstrijden.

Op zaterdag 7 oktober kwamen de meiden van O.S.S.’20 MO13 in Ottersum op bezoek. De regen was gestopt, geen Sint te bekennen en toch waaide er een straffe wind door de bomen. O.S.S.’20 kenden we nog van vorig seizoen, een geduchte tegenstander met een aantal erg goede speelsters.

We begonnen de eerste helft met de wind van opzij. De meiden van De Zwaluw/Achates begonnen gelijk goed aan de wedstrijd, de tegenstandster werd meteen onder druk gezet. Door de sterke wind was het moeilijk het spel breed te houden. De keren dat het lukte kreeg De Zwaluw/Achates meteen goede kansen om de score te openen via o.a. Mees, Maud en Geertje.

In deze fase van de wedstrijd was de thuisploeg ook de betere team. Toch kwam O.S.S.’20 beter in de wedstrijd en kwamen ze wat vaker dichtbij de zestien van De Zwaluw/Achates. Via een paar corners kreeg ook O.S.S. ’20 een aantal goede kansen. Beide teams hielden elkaar in evenwicht en we gingen dus rusten met dezelfde stand als we begonnen waren (0-0).

De tweede helft begonnen we ook met de wind van opzij, al was het deze keer de andere zij. Bij de meiden van De Zwaluw/Achates was er wat minder water bij de ranja gedaan, zij kwamen met meer energie de kleedkamer uit dan de meiden van O.S.S. ’20. De hele tweede helft zou de thuisploeg domineren en de bezoekers werden nog maar zelden gevaarlijk door het goede verdedigende werk van o.a. Tosca, Danielle en Anne. Iza, Esmee en Fenna lukte het beter als pendeldienst op het middenveld de voorhoede te bereiken.

Kansen waren er genoeg, maar het waren de keepster, lat en zo nu en dan een niet helemaal scherp vizier die redding voor O.S.S. ’20 brachten. Vanaf de tribune was het gegil, de oei’s en aah’s van het massaal toegestroomde publiek tot ver op de St. Janstraat te horen (zei ons Mam). En zoals vaker wordt het dan toch nog spannend om niet op het laatste moment een tegentreffer te krijgen.

Het leek erop dat de wedstrijd op een gelijkspel zou eindigen, toen Maud vanaf links een schot op goal loste. De bal werd niet goed verwerkt en belande op enigszins miraculeuze wijze achter de keepster van O.S.S. ’20. De laatste minuten kwamen de meiden van De Zwaluw/Achates niet meer in de problemen en de derde overwinning was een feit (1-0).

Onze supportersschare is weer getrakteerd op een heerlijke en vooral spannende pot voetbal. Op naar de volgende kraker uit tegen Berghem Sport. Jeroen bedankt voor het fluiten en iedereen een fijne kermis!!!

Tekst: Patrick Knops

Evelien Van Neerven Sport Atlantic Power Kersten Assurantiƫn Spar Boere Kapsalon Annemarie Hoofdsponsor Van Alem Fotografie Security Art