De Zwaluw deelt de punten met WHV

Senioren — Gepubliceerd op 01 oktober 2017 18:55 door Willem Bardoel

Beide teams hadden hun eerste wedstrijd gewonnen en dat betekende natuurlijk bij winst vandaag aansluiting bij de kop.

De Zwaluw begon wat beter aan de wedstrijd en leek het initiatief naar zich toe te trekken. Maar uit een corner in de tiende minuut, die snel en kort werd genomen, kwam de bal voor het Zwaluwdoel. Diverse spelers misten de bal, waarna hij, wellicht geheel per ongeluk, werd binnengeschoten. Dit betekende een 1-0 achterstand voor De Zwaluw.

Hierna leek de Oeffeltse ploeg ook enigszins de kluts te zijn kwijtgeraakt. De kluts werd na ongeveer 25 minuten weer enigszins teruggevonden en een goede actie van Merijn Elbers over de rechterzijde had beter lot verdiend. Ook Milan Haerkens zag zijn harde inzetten tweemaal goed gekeerd worden door de doelman.

Misser
WHV had toch nog voor de rust verder afstand kunnen nemen van De Zwaluw. De bal werd door de beste speler van WHV in de voorhoede goed onder controle gehouden en hij wist met een slim steekbal een medespeler vrij voor een leeg doel te zetten. Zijn collega-speler wist echter jammerlijk deze 100% kans te missen. De Zwaluw hield hierdoor toch nog uitzicht op een beter resultaat.

Gelijkmaker blijft lang uit
Na de rust een sterk aanvallend De Zwaluw. Een schot van Merijn Elbers miste precisie en ook een kopbal van dezelfde speler kreeg niet het gewenste resultaat. Ook was Stan Geurts een keer dicht bij de gelijkmaker, maar de kansen werden lang niet benut. WHV had duidelijk het mindere van het spel de tweede helft, maar kwam toch een aantal keren gevaarlijk door. Gelukkig voor De Zwaluw miste WHV alle zuiverheid voor het Zwaluwdoel en één maal stond doelman Stijn Jansen een doelpunt van de WHV in de weg na onnodig balverlies van aanvoerder Willem van Haren op het middenveld. Dezelfde van Haren kwam in de 78e minuut aan de rechterzijde in balbezit, hij kapte zijn tegenstander knap uit en schoot met links de gelijkmaker in de verre hoek.

Terecht gelijkspel
Het spel bleef daarna ook heel open en beide teams kregen nog mogelijkheden op meer. Toch bleef het uiteindelijk bij de 1-1 en de goed leidende scheidsrechter, de heer Cansiz, vond het na een aantal minuten blessuretijd wel welletjes.

De Zwaluw had wellicht vooraf wat hogere verwachtingen, WHV had de 2-0 op de schoen, De Zwaluw kwam tien minuten voor tijd nog terug tot 1-1 en daarna hadden zowel De Zwaluw als ook WHV nog wat kansjes op meer. Uiteindelijk zal iedereen tevreden moeten zijn met deze uitslag. Beide teams nog zonder nederlaag en dus doen beide teams nog aardig mee voor de topposities.

Zondag kan het kermisgeweld echt goed losbarsten, een geweldig dorpsfeest kan op zondag zijn hoogtepunt krijgen als er in Wilbertoord gewonnen wordt van de Willy’s. Volgende week krijgt u maandag het verslag van deze verslaggever omdat hij na de Willy’s ook maar gelijk overgaat aan een biertje. Tot zondag en iedereen een fijne kermis gewenst. Proost.

Tekst: Arno van Haren

Evelien Hoofdsponsor Kersten Assurantiƫn Van Alem Fotografie Kapsalon Annemarie Atlantic Power Van Neerven Sport Security Art Spar Boere