De Zwaluw laat twee punten liggen bij De Willy's

Senioren — Gepubliceerd op 09 oktober 2017 18:10 door Willem Bardoel

Het tot deze zondag nog punt- en doelpuntloze de Willy's behaalde dan toch hun eerste punt dankzij hun eerste doelpunt in deze competitie. De Zwaluw was de betere ploeg deze middag en kreeg in de eerste helft veel kansen. De Zwaluw-voorwaartsen waren echter niet in hun beste doen en de vele kansen waren niet aan hen besteed. De Willy's stelde daar niet zo veel tegenover en had slechts een halve kans, welke tegen de paal belandde.

Domper

Iedereen leek zich al te moeten verzoenen met een 0-0 ruststand tot dat een ver laag schot in de allerlaatse seconde van de eerste helft tot veler verbazing in het Zwaluwdoel belandde. Er werd niet eens meer afgetrapt en de Zwaluwmannen moesten met deze grote domper de kleedkamer in.

Ander vaatje
De Zwaluw kwam getergd de kleedkamer uit en begon met een veel snellere balcirculatie het spel van de Willy's totaal te ontregelen. Toch was het juist de Wilbertoordse ploeg die de eerste grote kans kreeg. Een werkelijk bijna niet te missen kans werd vakkundig om zeep geholpen door één der opgekomen Willy's-spelers. De bal werd nog ruim voor de doellijn weggehaald. Dit had werkelijk de hele wedstrijd (onterecht) op zijn kop kunnen zetten, maar de trainer van de Willy's, maar ook de bewuste speler zal nog herhaaldelijk aan dit moment terugdenken.

De Zwaluw was vanaf dat moment nogmaals gealarmeerd en gaf hierna geen enkele kans meer weg en kreeg zelf LEGIO kansen. Maar schoten van onder andere Elbers, Kosman, van Haren en kopballen van met name Thielen miste hun precisie of werden nog juist op tijd geblokkeerd. De meeste pech had nog Rick Maassen, die zijn schot op het allerlaatste moment van de doellijn gehaald zag worden.

Goudhaantje
Het was uiteindelijk Joep Frederiks, zojuist was ingevallen, die met uiterste precisie en zeer veel balgevoel de bal in de rechterbovenhoek krulde. Er was geen speld tussen te krijgen! Dezelfde speler probeerde het hierna nogmaals op dezelfde wijze, maar hier liet het geluk hem in de steek.

Alles op alles
De Zwaluw zette werkelijk alles op alles om toch nog de overwinning binnen te sleuren. Maar hecht verdedigingswerk van de Willy's en de nodige pech zorgde ervoor dat de wedstrijd in een 1-1 remise eindigde.

Leider Fred Schreven van de Willy's had het vooraf al voorspeld: "wij pakken hier één punt vandaag!". Ja, ik lachte hem nog uit, maar ja... Het flauwe herfstzonnetje zorgde er uiteindelijk voor dat De Zwaluw niet letterlijk maar alleen figuurlijk van een koude kermis thuiskwam.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Sint Hubert. Deze wedstrijd dan maar gauw vergeten, nu kermis vieren, woensdag en donderdag goed trainen en zondag vlammen. Les Bleus is er weer bij natuurlijk. Succes mannen.

Tekst: Arno van Haren

Kersten Assurantiƫn Evelien Van Neerven Sport Van Alem Fotografie Atlantic Power Kapsalon Annemarie Hoofdsponsor Security Art Spar Boere